Voordelen van een BOVAG rijschool

 

BOVAG rijschool NijmegenEen rijbewijs halen is een kostbare aangelegenheid. Voordat je een rijschool kiest wil je daarom ongetwijfeld weten waar je aan toe bent. De belangrijkste en bekendste organisatie voor de rijschoolbranche is de BOVAG. Het is daarom opmerkelijk dat slechts 15% van alle rijscholen lid is van de BOVAG. Rijschool VON Nijmegen is als rijschool lid van de BOVAG.

Zekerheid van lessen met BOVAGOm lid te kunnen zijn van de BOVAG moet een rijschool voldoen aan een strenge gedragscode. Deze gedragscode schrijft bijvoorbeeld voor dat instructeurs hun deskundigheid op peil houden en dat de lesauto’s altijd goed onderhouden zijn. Ook een kenmerk van een BOVAG rijschool is dat je altijd een duidelijke lesovereenkomst krijgt.

Een rijbewijs is een flinke investering waarbij je de kosten (deels) vooruit moet betalen. Het BOVAG garantiefonds garandeert dat vooruit betaalde lessen bij een BOVAG rijschool altijd worden gegeven, zelfs al gaat de betreffende rijschool failliet. De lessen worden dan overgenomen door een andere BOVAG rijschool in de buurt. Het reglement voor het garantie fonds kun je in dit PDF document nalezen.

SRB erkende rijschoolVON Nijmegen is daarnaast lid van de Stichting Rijschool Belang. Dit is vooral een inkooporganisatie voor rijschoolhouders. Aan het lidmaatschap van de Stichting Rijschool Belang (SRB) zijn wel voorwaarden verbonden, waaronder enkele kwaliteitsvoorwaarden en de verplichting deel te nemen aan het verzekeringscollectief. Mocht het nodig zijn dan kan deze stichting optreden als onafhankelijk bemiddelaar mocht je een conflict hebben met een aangesloten rijschool.

[social_share/]

Hit Counter provided by orange county plumbing