Voorbereiding op je theorie examen

 
Theorie examen bij het CBR

Het vernieuwde theorie examen voor de auto bestaat uit twee delen. Allereerst krijg je 25 vragen over gevaarherkenning waarbij je wordt gevraagd wat jij zou doen bij de getoonde verkeerssituaties: remmen, gas loslaten of niets. Het tweede deel bevat 40 vragen waarvan 30 over de verkeersregels en 10 over verkeersinzicht. Dit zijn ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je een getal in moet vullen. Om te slagen moet je minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning goed hebben. En, je moet 35 van de 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed hebben. Het examen duurt 45 minuten. Binnen een kwartier daarna krijg je de uitslag.

Algemene uitleg

Voordat je je praktijk examen auto- of motorrijden mag doen, moet je je theorie examen halen bij het CBR. Dit examen wordt klassikaal of individueel afgenomen, naar keuze in het Nederlands of Engels. Andere talen zijn alleen individueel mogelijk waarbij je zelf zorg moet dragen voor een tolk via Tolkennet. De uitslag ‘geslaagd’ voor je theorie examen is anderhalf jaar geldig. Met een verlopen theorie examen mag je geen praktijk examen doen!

Er zijn verschillende manieren om de verkeerstheorie onder de knie te krijgen en iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Zorg er wel voor dat je altijd de nieuwste materialen gebruikt want de regels veranderen ieder jaar. Het bezuinigen op je theorie-opleiding kan al snel uitlopen op zakken voor je theorie examen en dan ben je uiteindelijk meer geld kwijt.

Je moet minimaal 16 jaar oud zijn voor het theorie examen auto.

Theorieles bij VON

Bij VON volg je de verkeerslessen via Nationaal theoriecentrum. Een virtuele coach begeleid je stap voor stap door de theorie met veel praktijk voorbeelden en filmpjes. Tussendoor maak je toetsen. Daarnaast kun je een groot aantal examens oefenen.

VerkeerslesOm de online lessen te kunnen volgen hoef je alleen maar in te loggen bij theoriecentrum met de code die je via de rijschool krijgt.

 

Kosten

Voor onze leerlingen kost de online theorie cursus, inclusief het eerste CBR theorie examen, vanaf € 75,00. Bij zowel het Lesplan programma als het RIS programma is de online theorie cursus inbegrepen, net als het eerste CBR theorie examen.

Ben je gezakt voor het theorie examen en wil je herkansen, dan moet je zelf bij het CBR de reservering regelen voor het her-examen – Engelstalige examens kun je hier ook regelen. Het is niet mogelijk om zelf reserveringen te regelen voor individuele examens of examens waarvoor een tolk nodig is: de aanvragen hiervoor verlopen via ons.

De kosten voor het klassikale Nederlandstalige examen bedragen € 48,00 . Engelstalige, individuele examens en examens met tolk brengen hogere kosten met zich mee.

Hoe verloopt het theorie examen?

Uiterlijk een kwartier voor het theorie examen meld je je bij de receptie van het CBR Examencentrum. Neem je identiteitsbewijs mee. Je krijgt dan te horen waar het examen afgenomen zal worden.  Bij sommige examencentra krijg je ook een sleutel van een kluisje om je spullen op te bergen aangezien mobiele apparatuur etc. niet is toegestaan tijdens het examen. Het verloop van het examen zelf kun je teruglezen in het kader op deze pagina.

Links

Theorie herkansing https://theoriereservering.cbr.nl/ Direkt bij het CBR reserveren voor herkansingen theorie examen, alleen klassikaal. Je examendatum wijzigen kan hier ook.
Tolkennet www.tolkennet.nl/cbr Reserveren van een tolk voor het theorie examen CBR. Kan alleen voor individuele theorie examens, welke door de rijschool moeten worden aangevraagd.
Route naar CBR maps.google.com Bekijk op kaart waar het CBR zich in Nijmegen bevindt.
[social_share/]

Hit Counter provided by orange county plumbing